ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 500 TERABYTE ΚΑΙ ΑΝΩ. "VARIMAGKAS" ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ INTERNET. ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

10 Φεβ 2011

Καλύτερα να πούλαγα κάστανα...

Για ακούστε στην ζούλα ένα άσμα ολίγον βαρύ..



Καφενείο το έρμο...

Εψές το σούρουπο πέρασα από τα παλιά λημέρια,την παλιά την γειτονιά.Περνάω συχνά καθότι είναι το πατρικό μου εκεί.
Καθώς κατηφόριζα ξεπρόβαλε στην στροφή το παλιό το καφενείο.Ρίχνοντας μια ματιά,ήταν άδειο.Μου κίνησε την περιέργια διότι αυτό έσφιζε από ζωή.Κόβω το τιμόνι όλο δεξιά, με κίνδυνο να τσακιστώ με το ρημάδι το παπί,και πάω να δώ αν έχει βάλει λουκέτο.
Ηταν ανοιχτό,και μπαίνοντας μέσα φωνάζω "καφετζή".Ακούστηκε ο αντίλαλος,δεν υπήρχε ψυχή μέσα!Νάτος τελικά....

Ολίγο απο γλωσσάρι του μάγκα.

Σήμερον η διδασκαλία θα είναι πτωχή καθότι μόρτες μου τα γράμματα Ζ,Η,Θ και Ι είναι πολύ σπανά στο γλωσσάρι του μάγκα.Όπως έχω πει και σε παλαιότερη διδασκαλία δεν τα κατεβάζω από την κούτρα μου,αυτό ταύτο το λεξιλόγιο να πούμε,είναι ένας συνδυασμός από τα βιβλία του Ν.Τσιφόρου καθώς και από τη Ρεμπέτικη ανθολογία του Τάσου Σχορέλη. Εγώ απλά κάνω τον κόπο να σας τα δώσω ενοποιημένα,για πιο ευκολία να πούμε.Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε να πω οτι με αυτά τα τέσσερα γράμματα θα κάνω τέσσερις λεξούλες που για μένα είναι το περίγραμμα μέσα στο οποίο κινείται ο σύγχρονος μάγκας  ΖΩΗ, ΗΘΟΣ, ΘΑΡΡΟΣ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Φιλολογίες τέλος πάμε στο γλωσσάρι.


Ζ
Ζαρντιάζω = βολεύω
ζουμπά = σημάδι,διάνα
ζαράρι = φασαρία,τσακωμός,καυγάς
ζεϊμπεκλής = αυτός που χορεύει ζεϊμπέκικο
ζόρικος = δύσκολος,σκληρός,ανυποχώρητος,αυστηρός
ζοριλίκι = εκδήλωση αποφασιστικότητας,απειλή,εκβιασμός
ζούλα(επιρ.) = λαθραία,χωρίς να τα αντιληφθεί κάποιος τρίτος,ύπουλα (μτφ)
Η
Η απόξω = η εξωτερική τσέπη που μπαίνουν τα πρόχειρα,τα χωρίς σημασία
η μάντρα έχει φράχτη = η δουλειά έχει δυσκολία
Θ

Θα πιω ώσπου να φτύσω = έκφραση που σημαίνει οτι θα συνεχίσω κάτι ώσπου να κάνω αιμόπτυση.Θα προσπαθώ να πετύχω αυτό που επιθυμώ μέχρι τέλειας εξάντλησης ή τέλειας επιτυχίας.

Ι

Ισμίρ γκιαούρ = Σμύρνη προδότρα.Οι Τούρκοι με το επίθετο προδότρα εξεδήλωναν όλο το μίσος τους γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να την εκτουρκίσουν,όπως τόσες άλλες περιφέρειες.Οι Έλληνες καμαρώνανε που η Σμύρνη ήταν προδότρα για τους Τούρκους.

Σας αφήνω σήμερον λίγο λάσκα διότι αύριο να πούμε θα σας κουράσω καθότι ακολουθεί γράμμα μέγα

Απο τον γνωστό Νικόλα

Ηρωας

Καλημέρα πέρα ως πέρα,
Ανοίγω το μάτι με τη τσίμπλα ακόμα στο ματοτσίνουρο,ανοίγω και το μαραφέτι για να δω τι γίνεται στο κόσμο και τι διαβάζω "5.000 για να υποδεχθούν τον νικητή του big brother", δε λέω από κουζουλάδα έχετε μπόλικη,αλλά να πάτε να παραλάβετε το νικητή της "κλειδαρότρυπας" δεν το περίμενα. Εντάξει για  το παλικαράκι τσέπωσε 170 χιλιαρικάκια,από εκεί και πέρα δηλαδή τί έκανε; Γύρισε από το Αλβανικό μέτωπο; ήτανε στην αντίσταση κατά των Γερμανών; Το παλικαράκι μου φάνηκε ένα λαϊκό παιδί όπως το είδα στο video,δεν ξέρω πώς γίνονται οι  επιλογές των προσώπων σε αυτές τις εκπομπές γιατί ποτέ δεν τις παρακολούθησα και ούτε πρόκειται να το κάνω.Δέν ξέρω επίσης πέρα από το χρήμα (το ποσό αυτό που κερδίζουν,γιατί μετά δεν υπάρχει κάτι άλλο),και την εφήμερη δόξα,σαν ανθρώπινες υποστάσεις τι κερδίζουν;Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οι εκπομπές αυτές εκτός από ένα ατελείωτο μπανιστήρι.Σου λέει ο άλλος μην το βλέπεις όταν δε σου αρέσει,μά δεν το βλέπω.Δεν μπορώ όμως να σιωπώ μπροστά σε αυτή την κατάντια.Η τηλεόραση είναι ένα μέσω ψυχαγωγίας και ενημέρωσης,όταν όμως γίνεται μέσο εκμετάλλευσης της ανθρώπινης χαζομάρας και του ανθρώπινου πόνου δεν....

Δίλεπτη παύση της παύσης δια συναισθηματικούς λόγους..

Κάνω μια παύση της παύσης και σας παραθέτω ένα άσμα αλάνια για να μην φεύγετε με άδεια χέρια απο τον "varimagkas".
Μεταφρασμένο και στα εγγλέζικα διότι κοζάρισα επισκέπτες φρομ ίνγκλαντ.