ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 500 TERABYTE ΚΑΙ ΑΝΩ. "VARIMAGKAS" ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ INTERNET. ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

7 Φεβ 2011

ΤΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΗ Μάθημα "αρθιμός" 4

Δ (Το Δέλτα) όπως λέμε το Δέλτα του Νείλου.Είναι και σύγχρονο,καθότι ο Μουμπάρακ το παίζει σκληρός αλλά και ο άλλος που θέλει να ανέβει στα "πράματα" νομπελίστας ατομικής ενέργειας είναι! Αμερικανάκι είναι και αυτοί τώρα απο την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού,πρέπει να αλλάξουν τα προσώπατα για να προλάβουν τους Μουσουλμάνους πριν την κάνουν όπως ο άλλος της Περσίας που το παίζει μαγκάκι με τα πυρηνικά (Τότε δεν προλάβανε με το Σάχη της Περσίας και τους βγήκε ο Αγιατολάχ ....... Καλαγαμεί). Αυτά πάνε να προλάβουνε.Εδώ που τα λέμε και σε μάς αργότερα,αφού άρχισαν οι προεργασίες με τον Γιωργάκη,θα μας στήσουν την Ντορούλα. Τέλος πάντων εμείς εδώ πολιτικά δε λέμε αλλά να μη νομίζουν οτι χάφτουμε και μύγες!
δαγκώνω ξυλοκέρατο = καταπίνω προσβολή
δαγκώνω την κάνουλα = υποχωρώ
δακτυλήθρες = παιχνίδι που παίζανε διάφοροι αετονύχιδες ήταν κάτι σαν τον παπά αλλά εδω χρησιμοποιούσαν 3 δακτυλήθρες και μιά φακή.Σκέπαζαν τη φακή και ποντάρανε ποιός θα βρεί τη δακτυλήθρα με τη φακή.
δαμάσκηνο = σφαίρα,κατ΄άλλους όρχης
δεδόμενα = προηγούμενα,ανοιχτοί λογαριασμοί
δεματιάζω = συλλαμβάνω
δένω κόμπο ναυτικό = εξασφαλίζομαι
δίκοπη = το δίκοπο (αμφίστομο) μαχαίρι
δίνω βάση = προσέχω,εμπιστεύομαι,συμφωνώ
δίνω θεμέλιο = προσέχω,εκτιμώ
δίνω πόμολο = δίνω υποψίες
δίνω πορεία = πληροφορώ
διπλοβράχιολο = χειροπέδες
δόντι = ο δυνατός,αυτός που έχει τα μέσα
δοντιά = δόση χασισιού που κόβεται με το δόντι
δοντιαστός = ο δυνατός,ο σημαίνων
δούλευε τελέγραφο = λέγε γρήγορα τις πληροφορίες

Να πούμε βεβαίως τώρα στο τέλος του μαθήματος ότι για να τα λέμε αυτά εμείς σήμερα και για τη μόρφωσή μας κοπίασαν άνθρωποι όπως ο Νίκος Τσιφόρος (Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα, Τα παιδιά της πιάτσας) και ο Τάσος Σχορέλης (Ρεμπέτικη Ανθολογία).  

Απο τον Νικόλα
Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου