ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 500 TERABYTE ΚΑΙ ΑΝΩ. "VARIMAGKAS" ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ INTERNET. ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

2 Φεβ 2011

Περί αλκοόλ επί αρχαιοτάτων χρόνων

Μια αναδρομή στο μακρινό παρελθόν,στους Αρχαίους Ελληνες και Ρωμαίους,που πράγμα γνωστόν δεν περιφρονούσαν τις χαρές των αισθήσεων.Είχαν καταλάβει ήδη από νωρίς την σημασία ενός εκλεκτού ανοίγματος του στομάχου,και δημιούργησαν την πρόποση με ένα αρωματικό κρασί.Με αυτό εγκαινίαζαν επίσημα ...
και αξιοπρεπώς το γεύμα.
Ο υπεύθυνος τελετής του γεύματος,ο συμποσίαρχος,κερνούσε το ποτό,γνώριζε τα αναμιγμένα ποτά και φύλαγε τις συνταγές τους σα μυστικό,σαν το κλειδί για χαλαρή ευχάριστη ατμόσφαιρα και πνευματώδη συζήτηση.
Δεν υπήρχε μόνο το κρασί που γίνεται από σταφύλι και φρούτα.Οι αλχημιστές του μεσαίωνα αντιλήφθηκαν σύντομα,τι δυνατότητες καινούργιων απολαύσεων κρύβονταν σε ένα γυάλινο αποστακτήρα.Διάφορα ποτά όλων των ειδών όπως το ρακί,το κονιάκ κατάκτησαν τη γή.
Το αλκοόλ λύνει την γλώσσα και δημιουργεί κέφι,και όταν το απολαμβάνουμε με νού και μέτρο ενισχύει την πνευματώδη συζήτηση,μας χαλαρώνει η μας ζωηρεύει.

1 σχόλιο:

  1. Και συμπληρώνω.Γράφω σχόλιο εδώ για να μην χαλάσω την μόστρα του άρθρου.
    Καλό το μέτρο στο πιώμα,δεν λέω,πάν μέτρον άριστον.Αλλά αν ξεκινήσεις και έχεις και καλή παρέα άντε σταμάτα μετά!!
    Θυμάμαι παλιά είχα ένα μαγαζάκι και μαζεύονταν τα γεροντάκια της γειτονιάς,(δηλαδή τι γεροντάκια!αυτοί οι παλιοί βάζαν κάτω 10 σαν εμάς),και ξεκίναγαν το κρασί.Μαζί τους καθημερινά έφερναν και το πιεσόμετρο.Σε κάθε ποτήρι μέτραγαν και την πίεση,και αν δεν ανέβαινε δεν σταμάταγαν!Τελικά αυτά μένουν στην ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή