ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 500 TERABYTE ΚΑΙ ΑΝΩ. "VARIMAGKAS" ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ INTERNET. ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

2 Φεβ 2011

Απόστολος Καλδάρας

Γεννημένος στα Τρίκαλα το 1923 ο Απόστολος Καλδάρας από πολύ μικρός άρχισε να παίζει κιθάρα και μπουζούκι και γρήγορα με τις επιτυχίες που δημιούργησε στον χώρο του Ελληνικού λαικού τραγουδιού,εντάχθηκε στους μεγάλους τού είδους,όπως οι πρωτοπόροι: Βαμβακάρης,Τσιτσάνης,Παπαιωάννου που υπήρξαν γι 'αυτόν παραδείγματα και εμπνευστές του.
Αυτοδίδακτος αλλά με μεγάλο ταλέντο,ξεχωριστό ύφος,πλούσια φαντασία και δημιουργικότητα θεωρείται ένας γνήσιος εκφραστής της λαικής μας μουσικής.
Μερικές από τις επιτυχίες του είναι: Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι,Μου σπάσανε τον μπαγλαμά,Μάγκας βγήκε για σεργιάνη,Στ' Αποστόλη το κουτούκι,Ενα τραγούδι απ' τ' αλγέρι κ.α.


Στο βίντεο εκτέλεση απο τον Απόστολο Νικολαιδη
Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης,Βλάχος
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα μαγκα προχτες ανακαλυψα το blog,εισαι ωραιος συνεχισε ετσι.Βαλε λιγο Τσιτσανη αμα γουσταρεις.Τα σεβη μου απο Πρεβεζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερίζω το Αλάνι απο την όμορφη Πρέβεζα.Καλώς ήρθες στην παρέα.Θα μπεί για πάρτη σου ο Τσιτσάνης εντός ολίγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα Αλανι. Γουσταρω ονομα.Εκφραζεσαι πολυ Αντρικια.Βρεs και ακου 2 τραγουδια με το ονομα σου.Του Περαια το αλανι καιτο Για να ξερειs αλανιαρη. Με τη ροζα Εσκεναζυ. Ελπιζω να σου αρεσουν.Συνεχεισε να γραφηs εδω να τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια ρε μαγκα Κωστα απο Πειραια.Να σαι καλα φιλε ακουσα και τα 2 τα τραγουδια.Ξηγιεσαι ωραια.Θα τα λεμε εδω.Τη καλησπερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρώνω στον Καλδάρα οτι το 1965 μετά το θάνατο της κόρης του σταμάτησε να εμφανίζεται στα μουσικά πάλκα,ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη σύνθεση.Οι στίχοι των τραγουδιών του ανήκουν στον ίδιο αλλά και σε μιά σειρά απο μεγάλους στιχουργούς της εποχής του,η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου του είχε δώσει παρα πολλούς στίχους και είχε τον Απόστολο Καλδάρα σε μεγάλη εκτίμηση για την τιμιότητά του και τη ντομπροσύνη του. Μάλιστα έλεγε ότι ήταν ο μοναδικός που της έδινε το ποσοστό της απο τα κέρδη και στις δύσκολες στιγμές τής συπαραστάθηκε.Αποφασιστικό ρόλο στην καριέρα του έπαιξε ο Γιάννης Παπαϊωάννου που τον γνώρισε και μίλησε πολύ θερμα γι' αυτόν στους ανθρώπους της ODEON,της δισκογραφικής εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή