ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 500 TERABYTE ΚΑΙ ΑΝΩ. "VARIMAGKAS" ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ INTERNET. ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

4 Φεβ 2011

Αμφισβητούμενα τραγούδια.

Βάζω ένα θεματάκι σήμερα στους φίλους του "Βαρύμαγκα",σχετικό με την αμφισβήτηση πατρότητας που υπάρχει σε αρκετά τραγούδια ρεμπέτικα ή νεότερα λαϊκά και όσοι έχουν στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν αυτή την αμφισβήτηση σε συγκεκριμένα τραγούδια ας τα παρουσιάσουν.Εγώ θα αναφερθώ σε τρία τραγούδια,που διάβασα οτι υπάρχει διχογνωμία για την πατρότητά τους και τα στοιχεία τα αντλώ από την "Ρεμπέτικη Ανθολογία" του Τάσου Σχορέλη.
 Λέει λοιπόν οτι το τραγούδι " Βαρβάρα" στους καταλόγους της "Κολούμπια" που το γραμμοφώνησε ανήκει στον Π.Τούντα ενώ υπάρχουν πολλοί που....
 λένε οτι είναι του Γιοβάν Τσαούς.Το τραγούδι μελωδικά δεν ανήκει σε κανένα διότι είναι ατόφια μια παλιά Ρουμάνικη μελωδία.Τυπικά καταχωρήθηκε στον Π.Τούντα.
Μία άλλη περίπτωση σύμφωνα πάντα με τον Σχορέλη είναι το τραγούδι "Κάποια μάνα αναστενάζει",όπου παρουσιάζεται σαν τραγούδι του Τσιτσάνη.Στην ΑΕΠΙ όμως είναι κατοχυρωμένο εξίσου στον Β.Τσιτσάνη όπως και στον Μπ.Μπακάλη.Είναι φανερό πως το τραγούδι είναι του Μπ.Μπακάλη που αναγκάστηκε ως νέος τότε να παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων του στον Β.Τσιτσάνη που πέρναγε ο λόγος του στη δισκογραφική εταιρεία.
Κάτι πιο "χοντρό" έχει έχει γίνει με το τραγούδι "Ο Κάβουρας" που υποστηρίζουν οτι το έχει γράψει ο Δελιάς και του το πήρε ο Βαμβακάρης.Το τραγούδι είναι του Βαμβακάρη και αυτό βγαίνει από τα στοιχεία που υπάρχουν.Ο Δελιάς πέθανε το 1941 και ο Κάβουρας στις 17-3-1943,είναι δυνατόν ο Δελιάς να έκλαψε τον Κάβουρα δυό χρόνια πριν;

Από τον Νικόλα
Ο "varimagkas" ευχαριστεί

1 σχόλιο:

  1. t τι γινεται ρε μαγκες .τελικα το ιστολογιο λειτουργει και πως μπορω να ελθω σε επαφη με varimagkas

    ΑπάντησηΔιαγραφή